ИММУНИТЕТТІ НЫҒАЙТАТАТЫН КҮЗГІ ҮШ ӨНІМ
Диетолог Светлана Фус күзде иммунитетті нығайтуға көмектесетін үш өнімді атады. Иммундық жүйе қалыпты жұмыс істеу үшін ағзаға дәрумендер мен микроэлементтер юар. Сондықтан күзгі рационға А, С және Е дәрумен-антиоксиданттарына бай көкөністер мен жеміс-жидектерді қосу маңызды. Сонымен диетолог келесі үш өнімді ұсынады
Қараөрік – бұл дәрумендер мен пайдалы заттарға бай өнім ғана емес, дәмді десерт. Қараөрікте С, В дәрумендері, бета-каротин, тағамдық талшықтар мен органикалық қышқылдар бар.
Алма – темірге, йод, калий, кальций, РР және С дәрумендеріне бай. Сондай-ақ мұндай қасиет тек алмұртта ғана бар.
Асқабақ – бета-каротинге бай өнімнің бірі. Бұл өнім біздің ағзамызда А дәруменіне айналады. Ол сүйектердің қалыпты өсуіне және иммун жүйесін нығайту үшін қажетті. Асқабақты үнемі жесеңіз есте сақтау қабілетіңіз бен көру қабілетіңіздің қалай жақсарғанын байқайсыз. Сондай-ақ асқабақ жүйке жүйесі мен ұйқының сапасына жақсы әсер етеді.
http://reactor.inform.kz/
Қараөрік – бұл дәрумендер мен пайдалы заттарға бай өнім ғана емес, дәмді десерт. Қараөрікте С, В дәрумендері, бета-каротин, тағамдық талшықтар мен органикалық қышқылдар бар.
Алма – темірге, йод, калий, кальций, РР және С дәрумендеріне бай. Сондай-ақ мұндай қасиет тек алмұртта ғана бар.
Асқабақ – бета-каротинге бай өнімнің бірі. Бұл өнім біздің ағзамызда А дәруменіне айналады. Ол сүйектердің қалыпты өсуіне және иммун жүйесін нығайту үшін қажетті. Асқабақты үнемі жесеңіз есте сақтау қабілетіңіз бен көру қабілетіңіздің қалай жақсарғанын байқайсыз. Сондай-ақ асқабақ жүйке жүйесі мен ұйқының сапасына жақсы әсер етеді.
http://reactor.inform.kz/