Диетолог холестерин деңгейі жоғары адамдарға жеуге болмайтын 7 азық-түлікті атады
Холестерин деңгейінің жоғары болуы инсульт пен инфаркттың негізгі қауіп факторының бірі. Сондықтан диетолог Рози Мартин мұндай адамдарға жеуге болмайтын 7 азық-түлікті атады, - деп хабарлайды Massaget.kz тілшісі. Құрамында қаныққан майлары бар тағамдарды көп жеу, холестерин деңгейінің жоғарылау қаупін арттырады. Сарапшы холестерин деңгейі жоғары адамдарды нақты 7 тағамды тұтынудан сақтандырды. Олар:
- ет, ірімшік, кілегей және май сияқты жануарлардан алынатын өнімдер;
- сондай-ақ торт, печенье және кондитерлік өнімдер секілді ультра өңделген тағамдар.
Айта кетейік, бұған дейін холестерин деңгейін дәрісіз түсірудің 5 жолы хабарланған боалтын.
- Диетаны қадағалау;
- Көбірек қозғалу;
- Темекіні тастау;
- Салмақ тастап, арықтау;
- Алкогольден бас тарту.