Өскен өңір Osken-onir.kz ақпараттық агенттігі
» » Инфаркт пен инсульттің қаупін төмендететін өнім аталды

Инфаркт пен инсульттің қаупін төмендететін өнім аталды

Балды тұтыну инфаркт, инсульт немесе қатерлі ісіктің кейбір түрлері сияқты ауыр аурулардың қаупін азайтады. Бұл зерттеулер көмегімен анықталды, деп хабарлайды Stan.kz ақпарат агенттігі. 

Ғалымдардың пікірінше, барлық мәселе балдың құрамына кіретін антиоксиданттарда.
Айта кетейік, балда талшық, май немесе ақуыз жоқтың қасы. Алайда, оның құрамында аз мөлшерде дәрумендер мен минералдар болуы мүмкін.
Балдың көзге пайдасы дәлелденген.
Ал қант диабетімен ауыратындар балды тұтынуда абай болу керек, өйткені ол қандағы қант деңгейін жоғарылатады. Алайда, кәдімгі ақ қантпен салыстырғанда, бал организмдегі триглицерид деңгейін айтарлықтай арттыра алмайды.
Сонымен қатар, бал басқа тәттілендіргіштерге балама ретінде пайдалы.


08 сәуір 2021 ж. 353 0

PDF нұсқалар мұрағаты

№33 (9300)

06 мамыр 2025 ж.

№32 (9299)

30 сәуір 2025 ж.

№31 (9298)

29 сәуір 2025 ж.

Жаңалықтар мұрағаты

«    Мамыр 2025    »
ДсСсСрБсЖмСбЖс
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031