Өскен өңір Osken-onir.kz ақпараттық агенттігі
» » Дұрыс жуылмаған қарбыз әлдеқайда қауіпті

Дұрыс жуылмаған қарбыз әлдеқайда қауіпті

Денсаулық үшін ерте піскен қарбыз емес, дұрыс жуылмаған қарбыз әлдеқайда қауіпті, деп жазды Украинаның денсаулық сақтау министрі Ульяна Супрун Facebook-тегі парақшасында, деп хабарлады korrespondent.net.

Оның айтуынша, жуылмаған қарбыз бетінде Salmonella және Listeria ішек инфекциялары өмір сүреді. Жол бойында немесе ет базары қасында сатылатын қарбызда оның көрсеткіші жоғары болады.
Сондықтан қолданар алдында қарбызды міндетті түрде жуу керек. Әйтпесе қауіпті бактериялар ішекке түсіп кетуі мүмкін дейді маман.
Денсаулық сақтау министрлігінің басшысы қанында калий мөлшері жоғары  адамдар қарбызға тым әуес болмау керектігін атап өтті. Өйткені бұл бұлшық еттің ауырсынуына немесе аритмияға әкелуі мүмкін.


14 тамыз 2019 ж. 871 0