Салқын кофе ішкен зиянды болуы мүмкін. Диетолог себебін түсіндірдіБарлық құқықтар қорғалған.
Сүт немесе кілегей қосылған салқын кофе сіздің денсаулығыңызға зиян тигізуі мүмкін. Оның себебін Sputnik радиосына берген сұхбатында диетолог, гастроэнтеролог блогер Нурия Дианова түсіндірді.
Ол кез-келген сусында бөлме температурасына байланысты уақыт өте келе әр түрлі микроорганизмдер дами бастайтынын атап өтті. Екі сағат ішінде қара кофеге ештеңе болмайды. Бірақ сүт қосылған немесе кілегейі бар кофені үстелге немесе машинада ұзақ уақытқа қалдырмаған дұрыс.Ылғал - бұл бактериялар мен микроорганизмдердің дамуы үшін ең оңтайлы орта. Егер сіз кофеге сүт қоссаңыз, онда микроорганизмдердің көбею қаупі бірнеше есе артады. Сондықтан сүт қосылған кофені тез ішіп қойған дұрыс,- деп кеңес берді Дианова.Қара кофе біразға дейін тұра беруі мүмкін, бірақ суық болған кезде оны тоңазытқышта ұстаған жөн.
Диетолог тамақ дайындағаннан кейін кез-келген дайын тамақ бөлме температурасында екі сағатқа дейін сақталатынын атап өтті, содан кейін оларды суық жерге шығару керек. Ең бастысы, оның айтуынша, алтын ережені ұмытпаңыз: сізге қанша керек болса, сонша тамақ пен сусын дайындау керек, сонда олардың пайдасы көп болады.
baq.kz