Өскен өңір Osken-onir.kz ақпараттық агенттігі
» » Маман қандай тағамды ысытып жеуге болмайтынын айтты

Маман қандай тағамды ысытып жеуге болмайтынын айтты

Диетолог Ольга Лушникова кейбір өнімдер ысытқан соң қауіпті болатынын мәлімдеді, деп хабарлайды Stan.kz ақпарат агенттігі Sputnik Радиосына сілтеме жасап. 

Маман қандай тағамды пісіре сала немесе тек суық күйінде жеуге болатынын айтты. 
"Жұмыртқа, саңырауқұлақ, сарымсақ, кез келген ет, қызылша, күріш, асжапырақ сынды өнімдерді жылытуға болмайды. Олардың құрамындағы нитраттар нитрозаминге алмасады. Ал олар канцероген саналады, улы болып кетуі мүмкін", – деді Лушникова.
Бұл өнімдерді анда-санда ысытып жеуге болады. Алайда үнемі әдетке айналдыруға болмайды.
"Мысалы, піскен ет келесі күнге қалса, суық күйінде жеген жөн. Салат немесе сэндвичке қосуға болады. Пластик ыдыста ысытпау керек", – деді диетолог.
Алайда асқазан-ішек жолы сырқаты барларға суық тағам жемегені дұрыс.

https://stan.kz​​​
24 қыркүйек 2021 ж. 398 0

PDF нұсқалар мұрағаты

№78 (9345)

14 қазан 2025 ж.

№77 (9344)

11 қазан 2025 ж.

№76 (9343)

07 қазан 2025 ж.

Жаңалықтар мұрағаты

«    Қазан 2025    »
ДсСсСрБсЖмСбЖс
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031